ПИКАДО ЛИГА 2024

Штампа

У суботу 1. јуна 2024. године у Српском итебеју одржана су финална надметања овогодишње Пикадо лиге.

У првом полуфиналном сусрету стрелице су укрстиле екипе КЖ „Завичај“ Равни Тополовац и КЖ „Вредне руке“ Српски Итебеј. Сконцентрисаније и прецизније биле су даме из Српског Итебеја и обезбедиле пролаз у финале. У другом полуфиналном сусрету састале су се екипе УЖ „Банаћанке“ Торак и ДЗНОТ „Бузавираг“ Нови Итебеј. Другог финалисту смо добили тек након додатних бацања, пошто је било нерешено. Више среће, прецизности и концентрације ипак су имале даме из Новог Итебеја и после велике борбе обезбедиле своје место у финалу.
Након полуфиналних сусрета у екипној уследило је финално такмичење у појединачној конкуренцији. Треће место заузела је Томка Јошић из Банатског Карађорђева док смо прво и друго место добили након додатних бацања стрелица. Друго место заузела је Јулијана Давид из Новог Итебеја док је још једном прво место заузела Мирјана Вукмановић из Торка.
У мечу за треће место успешније од дама из Равног Тополовца биле су даме из Торка.
У великом финалу комшијски дерби између Српског и Новог Итебеја. Победник овогодишње Пикадо лиге је екипа ДЗНОТ „Бузавираг“ Нови Итебеј, док је друго место заузела екипа КЖ „Вредне руке“ из Српског Итебеја.
Спортски савез општине Житиште организовао је ово такмичење под покровитељством општине Житиште и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину АП Војводине.
Корачајте смело!

Saturday the 27th. Спортски савез Општине Житиште