Пикадо лига 2014.

Штампа

Након одржаног оперативног састанка са представницама Удружења  и Клубова жена са териотрије Општине Житиште и представника Спортског савеза Општине Житиште и Савеза спорт за све „Корачај смело“ где је договорен  почетак овогодишње „Пикадо Лиге“, први круг такмичења је одржан 12.априла.

 

Ове године своје учешће пријавило је седам удружења и то: удружење жена „Видовдан“ из Банатског Карађорђева, „Банатски Двор“ из Банатског Двора, Удружење „Ђурђевдан“ из Житишта, Клуб жена „Завичај„ из Равног Тополовца, Удружење жена „Банаћанке“ из Торка, Клуб жена „Вредне руке“ из Српског Итебеја и Удружење жена „Међанке„ из Међе.

Такмичење се спроводи по Куп систему по устаљеним правилима. Сваку екипу чини  по осам рекреативки.

Спортски савез Општине Житиште и Савез спорт за све „Корачај смело“ обезбедио је учесничке мајице за све такмичарке, бесплатан превоз, дипломе, медаље и пехаре, а вредне жене су се на себи својествен начин побринуле да угосте своје гошће.

12.априла у Банатском Карађорђеву састале су се представнице Удружења жена „Видовдан“ и њихове гошће из Банатског Двора. У сали Основне школе владало је  добро расположење, жеља за победом и одушевљење такмичарки. Више спортске среће али свакако и сигурнију руку имале су гошће из Банатског Двора што је допринело пласману за други круг такмичења.

Победиле су Дворчанке са укупно  334 освојена поена ,  а најбоље такмичарке биле су Марчетић Верица из Банатског Карађорђева и  Палинкаш Рожика из Банатског Двора.

У недељу, 13.априла у Српском Итебеју састале су се чланице Клуба жена „Вредне руке“ и њихове комшинице „Међанке“ из Међе. Веселе и такмичарски расположене обе екипе. Ипак, више среће имале су „Вредне руке“. 294 постигнута поена осигурала су им пласман у други круг такмичења, а најсигурнију руку имале су  Нена Стојић из Српског Итебеја и  Розика Стојановић из Међе.

26. априла Удружење жена „Банаћанке“ биће домаћин екипи Клуба жена „Завичај“ из Равног Тополовца.

 

У суботу, 26.04.2014 године Спортски савез Општине Житиште и Савез спорт за све „Корачај смело“ организовао је наставак популарне „Пикадо лиге“ за жене средње старосне доби, оне нешто старије а и млађе. Домаћин такмичења биле су чланице удружења жена „Банаћанке“ из Торка а њима су гостовале чланице клуба жена „Завичај“ из Равног Тополовца.

 

Бољи резултат оствариле су Тополовчанке освојивши 263 поена и тиме обезбедиле учешће у даљем такмичењу.

 

У појединачној конкуренцији најбоље су биле Настасе Наташа из Равног Тополовца и Паунеску Маријана које ће се у финалном такмичењу надметати у појединачној конкуренцији.

 

За 03.мај организује се први полуфинални  сусрет жена из Банатског Двора које ће бити домаћин Клубу жена „Вредне руке“ из Српског Итебеја.

 

 

Friday the 29th. Спортски савез Општине Житиште