Корачај смело - без порока, Торак 24. новембар 2023. године

У петак 24. новембра 2023. године реализујући овогодишње планове и активности одржана је још једном, 22. пут по реду спортска манифестација “Корачај смело - без порока” која представља завршну манифестацију у реализацији акције Спортског савеза Општине Житиште "Борба против болести зависности". Шутирањем “тројки” наши основци су још једном показали да желе да живе здраво, да се баве спортом и да корачају смело.

Опширније: Корачај смело - без порока, Торак 24. новембар 2023. године

Јесењи крос, Банатски Двор 4. октобар 2023. године

Реализујући Програм рада и Опаративни план рада када је у питању школски спорт и школска спортска такмичења 4.октобра по традицији организовали смо Јесењи крос. На прелепом стадиону „Мирко Вучуревић“ у Банатском Двору окупило се око 170 ученика.

Опширније: Јесењи крос, Банатски Двор 4. октобар 2023. године

Корачај смело - без порока, Торак 24. новембар 2021. године

У среду 24. новембра 2021. године одржана је још једном, 20. пут по реду спортска манифестација “Корачај смело - без порока” која представља завршну манифестацију у реализацији акције Спортског савеза Општине Житиште "Борба против болести зависности". Шутирањем “тројки” наши основци су још једном показали да “НЕ ЖЕЛЕ, НЕЋЕ, ЈЕР ТО МОГУ АЛКОХОЛ, ЦИГАРЕТЕ И ДРОГУ”.

Опширније: Корачај смело - без порока, Торак 24. новембар 2021. године

Јесењи крос Банатски Двор 4. октобар 2021. године

После школске 2020/2021. у којој нажалост нисмо одржали многа школска спортска такмичења, ову смо на срећу свих нас отпочели традиционалним Јесењим кросом ученица и ученика основних школа на територији општине Житиште, по традицији у Банатском Двору на прелепом стадиону „Мирко Вучуревић“. И ова спортска манифестација, као и све остале које организује Спортски савез општине Житиште организована је под покровитељством општине Житиште која издваја значајна средства када је у питању школски спорт. Све присутне ученике, наставнике и родитеље поздравила је Смиљка Јакшић генерална секретарка Спортског савеза пожелевши свима пре свега много здравља, а онда и спортске среће. И ове године Јесењи крос је уједно био и Трка за срећније детињство. Са нама су били наши пријатељи из општинске организације Црвеног крста, сви смо имали циљ и сви смо били на старту, а најуспешнији су ипак смело протрчали кроз циљ.

Опширније: Јесењи крос Банатски Двор 4. октобар 2021. године

Потписивање споразума о начину организовања школских спортских такмичења 18. септембар 2019. године

И  ове године, тачније 18. септембра 2019. године потписан је СПОРАЗУМ О НАЧИНУ ОРГАНИЗОВАЊА И ПРИПРЕМИ СПОРТСКИХ ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИЦА И УЧЕНИКА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЖИТИШТЕ за школску 2019/2020 годину. Споразум потписују директорице централних Основних школа и ПУ „Десанка Максимовић“, председник општине Житиште, генерални секретар Спортског савеза општине Житиште и Савеза за школски спорт „Корачај смело“. Након потписивања Споразума, Спортски савез општине креће у реализацију свих активности када је у питању спорт у школама и вртићима. Као и до сада и ове школске 2019/2020 године све школске активности и организацију шкослких спортских такмичења по Календару такмичења Савеза за школски спорт Републике Србије организоваће Спортски савез општине Житиште под покровитељством Општине Житиште.

Tuesday the 19th. Спортски савез Општине Житиште