Општинско првенство у одбојци 6. фебруар 2015. године

Штампа

Почетак 2015. године је и почетак Школских спортских такмичења ученица и ученика Основних школа са територије Општине Житиште. У петак 6. фебруара у сали Основне школе „Алекса Шантић“ у Равном Тополовцу организовано је Општинско првенство у oдбојци.

 

        На овом такмичењу учествовало је , на изненађење свих, чак пет мушких екипа и свега две екипе девојака.

        У мушкој конкуренцији такмичили су се ученици ОШ“ Ђорђе Кожбук“ из Торка, „Ђура Јакшић“ из Банатског Двора „Ади Ендре“ из Торде домаћин „Алекса Шантић“ и ОШ “Свети Сава“ из Житишта у женској конкуренцији  у финалу ученице ОШ „Свети Сава““ из Житишта и екипа из Равног Тополовца.

Све присутне у име Спортског савеза поздравио је Марко Нинковић, као добар домаћин присутнима се обратио наставник физчког васпитања Драган Ћорић а такмичење је отворио члан Општинског већа задужен за омладину и спорт Миленко Милаковић.

У првој утакмици састали се се ученици ОШ“Ђорђе Кошбук“ и „Ђура Јакшић“. Право изненађење били су дечаци из Торка, играла се добра одбојка што је свакако резултат доброг рада професора физчког васпитања и свакако неоспорив таленат деце. Залужено су славили ученици ОШ “Ђорше Кошбук“ резултатом 2:0.

       Друга по реду била је утакмица  ученика ОШ “Ади Ендре“ из Торде и ученика ОШ “Алекса Шантић“ из Равног Тополовца. Традиција играња одбојке у Равном Тополовцу, бољи услови за бављење одбојком  и тополовчани завршавају утакмицу  резултатом 2:0 у своју корист.

       Полуфинална утакмица. Са једне стране ученици  Снежане Ћинезан са друге ученици Зорана Веселинова, дерби ОШ “Ђорђе Кошбук“ ОШ „Свети Сава“ жеља за победом и код једних и код  других, али и ову утакмицу ученици ОШ “Ђорђе Кошбук“ лако завршавају резултатом 2:0 и пласирају се у финале.

        Само две екипе девојчица. Добре спортисткиње, добре другарице али вечите ривалке. Дерби. Пуне трибине навијача, родитеља, директорица Основних школа. Ученице ОШ „Свети Сава“ и ученице ОШ „Алекса Шантић“ у финалу. Заиста, играла се добра одбојка, искусне и спретне одбојкашице одбојкашких клубова „Житиште“ и „Херцеговина“ али више спортске срће имале су домаћице, и заслужено освојиле прво место и пласман на Окружно такмичење.

          Финале дечаци. ОШ “Алекса Шантић“ ОШ „Ђорђе Кошбук“...по први пут Торчани у финалу Општинског такмичења, жеља за победом  можда превелика, а и умор у  трећој утакмици су утицали да  искусни тополовчани реше утакмицу у своју корист и обезбеде прво место, а самим тим и пласман на Окружно такмичење.

      Спортски савез Општине као и на свим такмичење које организује обезбеђује бесплатан превоз за све учеснике, здравствену заштиту ,ужину, освежавајуће напитке, дипломе и медаље.

           Све утакмице судиле су одбојкашке судије Марко Нинковић и Владимир Павић, а за записничким столом биле су  Јелена Михајловић и Тамара Кузман.

Дипломе и медаље уручила је директорица ОШ „Алекса Шантић“ Тања Ђукић.

Треће место у мушкој конкуренцији ОШ“Ади Ендре“ Торда.

Друго место припало је ученицима из Торка.

А прваци су домаћини ученици ОШ „Алекса Шантић“

У женској конкуренцији друго место припало је ученицама ОШ „Свети Сава“ из Житишта.

        Првакиње, тополовчанке, екипа која обећава и која учествује на Окружном такмичењу за пионирке и пионире, које ће Спортски савез Општине Житиште, савез за школски спорт „Корачај смело“ и одбојкашки клуб „Херцеговина“, организовати  18. фебруара у Равном Тополовцу.

КОРАЧАЈТЕ СМЕЛО ИГРАЈТЕ ОДБОЈКУ!

Tuesday the 22nd. Спортски савез Општине Житиште