Пикадо лига 2015

Штампа

Спортски савез Општине Житиште спроводећи свој План и програм рада и Оперативни план, након одржаног оперативног састанка са представницама Удружења  и Клубова жена са териотрије Општине Житиште и представника Спортског савеза Општине, отпочео је овогодишње такмичење „Пикадо Лига 2015“.

 

 Ове године своје учешће пријавило је осам удружења и то: Удружење жена „Видовдан“ из Банатског Карађорђева, „Дворчанке“ из Банатског Двора, Удружење жена „Ђурђевдан“ из Житишта, Клуб жена „Завичај„ из Равног Тополовца, Удружење жена „Банаћанке“ из Торка, Клуб жена „Вредне руке“ из Српског Итебеја, Удружење жена „Међанке„ из Међе и ове године по први пут су се укључиле даме из Новог Итебеја, чланице КУД-а „Буза Вираг“.

Такмичење се спроводи по Куп систему по устаљеним правилима. Сваку екипу чини  по осам рекреативки.

Спортски савез Општине Житиште обезбедио је учесничке мајице за све такмичарке, бесплатан превоз, дипломе, медаље и пехаре, а вредне жене су се на себи својествен начин побринуле да угосте своје гошће.

18.априла у Српском Итебеју састале су се представнице Клуба жена „Вредне руке“ и Удружења жена „Дворчанке“ из Банатског Двора. Сигурне „Дворчанке“ и сигурна победа у гостима, освојених 329 поена и пласман за даље такмичење, а најпрецизније у својим екипама биле су  Ирен Карвак из Банатског Двора (50 поена) и Слободанка Јефтић из Српског Итебеја (43 поена).

Истог дана, у Торку састале су се представнице Удружења жена Банаћанке“ из Торка и Клуба жена „Завичај“ из Равног Тополовца.

Веселе и такмичарски расположене обе екипе. Ипак, мало више среће имале су чланице Клуба жена „Завичај“. 298 постигнута поена осигурала су им пласман у други круг такмичења, а најсигурнију руку имале су Мирјана Вукмановић из Торка (45 поена) и  Наташа Настасе из Равног Тополовца (44 поена).

 

Friday the 19th. Спортски савез Општине Житиште